6- Alix OPOKU BOSOMPRA

6. Alix OPOKU BOSOMPRA

 

 

 

6e

Sur la liste PS

- BIOGRAPHIE:

 

Alix Opoku Bosompra is een jonge artieste geboren en getogen in hartje Brussel. Ze liep school en studeerde in het Nederlands, spreekt Engels met haar Ghanese vader en spreekt perfect Frans en Spaans vanwege haar liefde voor talen, kunst en cultuur.

Als actrice geniet ze van de wereld van theater, film en televisie maar ze is ook bezig met audio-visuele kunsten, circus, performance, dans en muziek. Ze werkt samen met internationale theatergroepen, waardoor ze de kans heeft meerdere landen en culturen te leren kennen.

 

Haar eigen oeuvres zijn altijd sociaal en politiek beladen en zijn telkens bedoelt om, geen klein en elitair, maar een breed publiek aan te spreken én aan te moedigen zelf te spreken en in vraag te stellen. Voor Alix « is kunst expressie en zonder expressie, is er frustratie. Kunst is het communicatiemiddel van onze cultuur en wij zijn de cultuur van vandaag. »

 

Iedereen, wat hun achtergrond of situatie ook is, moet de kans krijgen zijn of haar weg te kiezen.

Als resultaat kan een samenleving ontstaan zonder discriminatie, waar iedereen vertegenwoordigd wordt, in elke sector, op elk niveau.

 

Dit begint bij de opvoeding van onze kinderen. Geen kind mag het gevoel krijgen zijn of haar droom niet te kunnen waarmaken vanwege afkomst, geslacht, financiële achtergrond, taal, beperking, kleur, cultuur, godsdienst,... Hierin spelen kunst en cultuur natuurlijk een cruciale rol ; daarom moet kunst meer aanwezig zijn in het leven van kinderen en volwassenen. Dit door lokale kunstenaars meer te laten samenwerken met sociale instellingen en scholen. Dit geeft zowel de kunstenaar een fundamentele sociale rol en maakt kunst toegankelijker voor iedereen in de samenleving.
Naast deze opties moet überhaupt ieder persoon die zich wil uiten daar toegang tot krijgen. Een ruimte vinden in de samenleving om aan kunst en cultuur te doen mag geen ontmoedigende zoektocht worden. Mensen die gehoord en gezien willen worden, dingen in vraag stellen, zowel in de publieke ruimte als in gebouwen van de stad moeten hier gemakkelijk toegang tot krijgen, zo kan, via kunst, de samenleving met elkaar spreken.

 

 

- COORDONNEES PERSONNELLES:

 

Adresse :

Hopstraat, 1000 brussel

 

Tél. :

+32 472 61 67 74

 

Courriel :

alix.opoku.bosompra@ps-bxl.be

 

Site :

http://ps-bxl.be (section)

 

Facebook :

https://www.facebook.com/PSbxl (section)

 

Twitter :

https://twitter.com/PSbxl (section)

 

Instagram:

https://www.instagram.com/psbxl (section)

 

YouTube:

https://www.youtube.com/user/PSBruxelles (section)

 

- ACTUALITES EN CONTINU:

 

Philippe Close : Feest van de Vlaamse Gemeenschap

Publiée par PS-bxl sur Mercredi 11 juillet 2018

AG approbation de la liste PS de la ville de bruxelles

Une publication partagée par Section PS-bxl.be (@psbxl) le

Adresse

Section PS de la Ville de Bruxelles

21/1 ave Van Ermengem

1020 Bruxelles

Belgique

Suivez-nous